Monday, July 30, 2012

Banzaiiiii

alhamdulillah..tiada ungkapan lain yg patut aku ucapkan setelah final exam telah selesai akhirnya. syukur, Dia tak pernah menghampakan hambanya yg meminta. syukrillah!!


ini lah saat yang ditunggu sejak bermulanya study leave hari tu lagi. gembira di hati hanya Dia je yg tahu. sampai berdarah2 hidung dibuatnya. ditambah exm osce last utk surgery, sy masih dpt menjawabnya dengan sempurna walaupun ade kesalahan (lumrah la tu..) dan sy demam pula time tu. ujian demi ujian. tp dikuatkn jge otak dan seluruh anggota utk terus menghabiskan exms dgn jayanya. akhirnya, sy dapat menghembus nafas lega, selega-leganya..

"banzaiii.. banzaiii.. banzaiii.." 

ah, ramai antara kami lepas shja keluar dari bilik osce di pediatric surgery unit, diorng terus kelurkan kamera.  kacing! gambar kenangan katanya. yg semangat grp ikhwah. diorang take pic sangat epic! respect! dengki nye! huhu.. sy pon bawa je camera yg x seberapa, hajat pun nk bergambar, tp krn badan x mengizinkan, terpaksa balik cepat2 krn keletihan. (demam+puasa) paham2 je la. sahur pun tak lalu nk mkn nasi :(

setelah habisnya final exam, maka akan bermula pula latihan HO di hospital uni (pre-internship programs) selama 3 minggu. 3 departments (O&G, Pediatrics, General surgery). mula-mula sy tak begitu bersemangat, dalam kepala asyik fikir nk ponteng shj (ish 3x.. tp x berani buat pun), tp bila tgk status kawan2 seangkatan, mrk semuanya nampak eager to practice as real Dr and they want to gain as much as skills from our Drs here before we return back to Malaysia for good. maka, sy pun rasa bersemangat wlpn kesihatan masih di skala rendah.

"Peluang yang datang dan tersedia di depan perlu disambar. jika tidak akan kerugian."


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...