Saturday, October 8, 2011

Its All About Commed

Bismillah. hari ni dah mula kuliah utk sem 1 tahun 6. profs and doctors from family medicine's department dah tak sabar nak mengajar kami. kami pula tak puas nak cuti lagi walaupun cuti tak buat apa-apa pun.huhu.. ;P by the way, rasa sangat bersyukur kerana dapat melangkah kaki meneruskan saki baki masa utk menimba ilmu perubatan yang hanya tinggal 1 tahun saja lagi. alhamdulillah.. 

" time ticking faster that we expected and flew by without realizing it "  

Family medicine (FM). i don't expect to enjoy this subject because its all about community medicine aka commed which most of students agreed that commed is a very boring subject. but, by time, i realize that family medicine is slightly differ than commed. FM bring me to know how to be a good personnel in health team who will provide services to our community latter on in order to improve quality of life among Malaysian people. FM teach me the important of health educations, programs, health cares and etc... senang cerita, FM memberikan sy ilmu utk mendekati masyarakat. :))

Day by day, i starting to like studying family medicine and enjoy the tutorial classes and lectures even in the end of the day i always feeling sleepy and exhausted. tp hari-hari pun tak lah busy sangat. still ada masa bersuka ria.huhu. klu buku dah ada, boleh la jugak hilangkan kebosanan. tak sabar nak beli buku FM sebab tak sabar gila nk study! (>.<).. =P  tipu semata

Kawan-kawan yang masih di Malaysia, sila pulang cepat-cepat ye. tahun depan kite cuti lagi kat malaysia permanently. rugi tak datang kelas tau. hari-hari doctor tnaye soalan sama kat kitorng and kitorng tak larat dah nak jawab jawapan yg sama. huhu.. yang dah dekat sini jangan la ponteng-ponteng sebab kita dah memang giler2 senior. dah tak lama lg nak keje. adik2 junior asek teropong je senior2 diorng, mane tahu boleh jadi ikutan. so, bagi lah mereka ikut ikutan yang betul. :)


p/s: tak sabarnya nak pergi field visit and tak sabar nye nak beli bende tu.. uhuu... gila gila gila (^.*)

2 comments:

Anonymous said...

benda tu tu ape??meh nk tlg belikan.. =P

LavenderloVer said...

sungguh??lah..ajak2 ayam baik x yah :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...