Monday, September 19, 2011

Summer's Project (Crochet Mania)

I can't believe that i'd already learn and pre-pro in crocheting. haha.. tangan pun dah terbiase pegang crochet hook. dah synchronized da. happy!! (^.^). mase dulu-dulu teringin sangat nak belajar kait/crocheting. akhirnya, minat nak belajar tak menghalang utk mencuba bakat baru. kesenian & kreativiti yang perlu dicungkil dari dlm diri. some secret of mine revealed!! : P

Dan ini lah hobby sy time2 senggang during summer's holiday. petang2 tangan mula menggatal nak mengait. mmg syok dan menyeronokkan bila dapat hasilkan crochet yg sebelum ni kita tak pernah imagine yg kita akan hasilkan sendiri. satu kepuasan yg berganda!! 

learn .. learn .. learn & learn

There are some product of crochet i successfully produce till now. just some simple things because i'm still beginner. bila dah pro baru boleh cuba buat big project & yg lebih extreme (bila ada masa) :))

Crochet fingerless gloves <3

crochet pencil box :)

crochet purse :)

crochet mini basket :)

crochet round :)

crochet hard disc cover / iphone's bag :)

crochet mini bag :)

crochet baby mitten <3

crochet baby bootie <3

Anda cuba lah try meng-crochet. best! semua ni sy follow and learn from you tube crochet tutorial mostly from Terresa. sangat senang dan dia ajar pun jelas & easy to follow. bnyk je crochet's website yg serve and show many type of crochet that we can do. tapi utk yg mahu mula cuba better learn basic stitches first, master it and then u can produce anything easily... (^-^)


3 comments:

Anonymous said...

nk crochet iphone casing satu..pastu crochet ipod nano satu..harge xyah runding..mmg xnak byr.. =P

LavenderloVer said...

buat la sendiri ;P

Anonymous said...

xreti la keje2 halus sebegini.. (~_~) kedekoo0o0ot..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...