Monday, December 27, 2010

Bola

TAHNIAH PASUKAN BOLA SEPAK MALAYSIA !!!
MALAYSIA BOLEH !!!
Ooo Yeah !!

Aku bangga giler dengan kemenangan skuad Malaysia semalam di mana Malaysia telah melawan Indonesia dalam perlawanan bola sepak piala suzuki AFF 2010. such brilliant moves. walaupun pada mulanya Malaysia dikalahkan teruk oleh pasukan negara seberang dengan 5-1, Malaysia menapak dengan lebih berani sehinggalah tiba ke perlawanan akhir. kekalah sebelum ini dijadikan pacuan semangat mereka. wah, aku betul-betul kagum. bukan mudah untuk menang dan bukan senang untuk membawa Malaysia ke puncaknya. betapa besar tanggungjawab yang diletakkan di atas bahu para pemain. congratulation again!.. 

Sedihnya aku tak dapat nak tengok match semalam. i wish i could be at the stadium last night.. =( 

Kenapa kita tak mahu menjadi seperti mereka, pemain2 skuad kebangsaan?? kita juga rakyat Malaysia. kita juga boleh menjadi yang terbaik, boleh mengharumkan nama negara. walaupun kita tak turun ke padang untuk berlawan, tapi kita boleh turun ke bidang masing2 dan do our best to master it dan kemudian dicurahkan segala ilmu utk membntu masyarakat. betol tak? so, let start our moves and plan our paths to achieve our aim and mission. (^.^)



wallahua'lam...

2 comments:

Shafawati Ghazali said...

Sha suka goalkeeper Malaysia! Hensem. Hehe

LavenderloVer said...

ehem2..sy suke pemain yg golkan bola kasi indon kalah..=D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...